29 Ocak 2010 Cuma

Sivilcelere Doğal Çözüm


Çeyrek kaşık elma sirkesi ile bir damla çay ağacı özlü yağını alın.



Pamuk ile elma sirkesine batırın ve üstünede çay agaç yağı damlatın ve sivilcelerinize sürün ve yatın..


Pamuk durmazsa band kullanın.Ertesi gün sivilcelerinizin geçtiğini göreceksiniz.


SiviLce İçin Maske


Sivilceleriniz için cilt maskesi :


Bir tane yumurtanın kabuğunun üstüne küçük bir delik delin ve bunun içine bir limonun suyunu ekleyin.Sonra bunu bu şekilde yumurtayı buz dolabında bir hafta bekletin.Bir tane kürdan ile karıştırın.Daha sonra temizlediğiniz yüzünüze uygulayın..Yüzünüzde kuruyana dek kalsın ve ılık suyla yıkayın..Yağlı cildiniz varsa iyi gelecektir..


SiviLceLerden KurtuLmaz YöntemLeri


Gözenekli ciltlerde temizlik ihmal edilirse siyah noktaların artmasına sebeb olmaktadır…Gözenekler yapısal olarak yağ salgıladıkları için havadan ve dış etmenlerden gelen kirlere karşın cildi koruyor.Bu noktada cilt bakımı yaparak cildinizi temiz tutmaya önem göstermelisiniz..


Gözeneklerinizi daraltmaya çalışmakdan ziyade onların yağ dengesini sağlamak daha doğru olur..Yağlı cildiniz var ise su miktarı azdır ve su miktarı az oluncada derinin yenilenmesi zor bir hale gelir..Cildinizin su miktarını çoğaltmanız gereklidir..Yapmanız gereken daha çok su bazlı kremler kullanmanızdır…Ancak bir uzman tarafınca en uygun ürünü seçebilirsiniz.. Orta yaşların altındaki kişilerde gözenekler kapalıdır. Otuz yaş altında kendiliğinden kapanır. Orta yaşın üzerinde iseniz cildiniz cildiniz daha kalın ve kırışıklıklar oluşmuş bir hale gelmiş ise gözenekleri kapatmak zor olabilir..Bu noktada genişlemelerini önlemek daha doğrudur..


Kullandığınız gözenek bandları burada devreye girerek siyah noktaları temizleyebilir..Ancak bunlar gözenek yağlarını almıyorlar.Bir uzmana görünüp temizletmeli ve en uygun ürünü almalısınız..Ayrıca gunde iki defa sabah ve gece temizlemeniz gerekmektedir..


Temizleme sütleri ve tonikler kullanarak temizliği yapabilirsiniz.Daha sonrada nemlendiricinizi kullanmayı unutmayın…Her gün eve gelince yatmadan önce mutlaka cildinizi temizlemelisiniz… Sakın siyah noktalarınızı sıkmayın. Kılcal damarlara ve cildinize zararlar verebilirsiniz…




Yaz SiviLceLeri Ve Yapmanız GerekenLer !!
Cildiniz yağlı ise güneş ışınlarıyla birlikde yazın sivilcelenme sorunlarınızda çoğalabiliyor.Yapmanız gereken güneşden uzak durmakdır.Güneş koruyucu kremler kullanın ve sıcak saatlerde dışarıya çıkmamaya çalışmalısınız..Şapka vb. koruma yöntemlerinide seçebilirsiniz.




Yazın terleme ile birlikde sivilcelerde artar..Güneş ışınlarının oluşturduğu sivilcelere de tropikal akneler denir..Alınan ilaçlarda yada bazı kozmetik ürünler de sivilceye sebeb olabilir..Kozmetik ürünlerde içinde vazelin, lanoin, bitkisel yağlar ve alkol içerenler de sivilce oluşumu yapabilir..Ucuz kozmetiklerden cilt sağlığınız için uzak durmalısınız..


Güneş ışınları akneleri kurutur.Ancak açık tenlilerde artış olur.Bu yüzden dikkatli olunmalıdır..Sivilceleriniz var ise güneş ışınlarından kaçınmalısınız..Yirmili yaşların başında güneş alerjisi başlar ve bunlar birkaç dakika içie deride kızarıklıklar oluşmaya başlar..Bu tür yanıklar için ilaçlar alınması, güneşden uzak durulması ve ıslak bir mendille kompres yapılması doğru olandır..Her zaman otuz faktör kremlerle kendinizi korumalısınız.Bu kremi güneşe çıkmadan yarım saat önce kullanın..


Yazık cilt bakımı için tüm vucudunuzu nemlendirmelisiniz.Ayrıca C vitaminli yüz kremleride sizi korur.Eğer cildiniz aşırı kuruysa AHA içeren meyve asitli ürünr kullanın, bunları güneş koruyucularla beraber yada geceleri sürün..Eğer teniniz koyu ise daha düşük faktör kremler seçebilirsiniz.Sivilceleriniz geçmiyorsa bu cilt sorunu için mutlaka uzmanlara danışmalısınız.

kaynak cilt bakımı
Seri ilanlar-ilan ver-film izle-skype indir