16 Ocak 2010 Cumartesi

Şimdi mineral makyaj dönemi!


Makyajda yeni trend “mineral makyaj”. Peki nedir bu mineral makyaj dedikleri? Avantajları nelerdir? Ürünleri satın alırken nelere dikkat etmeli? İşte cevapları...



Hayatın her alanında olduğu gibi doğal ürünler güzelliğin de vazgeçilmezi oldu artık. Son yılların gözde makyaj trendi de mineral makyaj ürünleriyle güzelleşmek. Bünyesinde sadece mineral ürünler barındıran markaların yanı sıra dünyaca ünlü kozmetik firmaları da artık mineral makyaj malzemelerine koleksiyonlarında yer açtılar.

Peki, nedir mineral makyaj? Cilde zarar vermeyen, gözenekleri tıkamayan, yağlanmaya neden olmayan, çoğunlukla toz formunda bulunan makyaj malzemeleri ile yapılmış makyaj... Mineral makyaj ürünleri de doğal ve zararsız olmaları dolayısıyla cilde zarar vermeden güzel görünmek isteyenlerin vazgeçemedikleri malzemeler olarak öne çıkıyor. Avantajlarının başında maksimum kapatıcılık özelliği ve uzun süre ciltte kalması geliyor. Toz fondötenlerle cildinizi pürüzsüzleştirirken, cildinizde yokmuş hissi yaşatıyor. Normal fondötenlere oranla ve yağlı ciltlerde kalıcılıkları daha fazla. Aynı kurallar allıklar, farlar için de geçerli.

Son kullanma tarihleri yok

İçeriklerinde mika, titanyum dioksit, çinko oksit gibi en fazla 3-5 madde bulunuyor. Ürün yelpazesinde ise toz fondöten, allık, far, kapatıcı, doğal içerikli rujlar, göz kalemleri, likit doğal fondötenler var. Mineral makyaj malzemeleri parfüm, talk, alkol, boya, mineral yağ ve koruyucular yani kimyasal maddeler ihtiva etmiyor. Bu nedenle alerji riskleri çok düşük. Mika mineralin toz formuna getirilmiş halinden oluşan mineral ürünler, içerikleri nedeniyle tepkimeye girmediklerinden bozulmuyor, dolayısıyla son kullanma tarihleri de bulunmuyor.


Kaynak: ekolay.net
Seri ilanlar-ilan ver-film izle-skype indir