22 Aralık 2009 Salı

Göz Rengine Göre Makyaj



Her kadın için gözler büyük önem taşır. İnsanlarla iletişim kurarken, yüzümüzde dikkat çeken ilk noktadır gözlerimiz. Dolayısıyla iyi bir izlenim bırakabilmek adına, her bayan için gözler gizli bir silahtır. İşte bu yüzden böylesine önemli olan gözlerimizi en doğru şekilde kullanmalıyız. Abartılı bir makyaj ya da yanlış renk seçimleri nedeniyle, gözlerinizin güzelliğini saf dışı bırakma tehlikesine karşın; göz renginize uygun makyajı tercih etmelisiniz.


Mavi gözlüler

Mavi gözlerin güzelliğini ortaya çıkarmak için, turuncu ailesinden bir ton oldukça akıllı bir seçim olacaktır. Bunun yanında kahverengi kalemle gözlerinizin alt ve üst kenarlarını çizerek, göz şeklini belirginleştirebilirsiniz. Far için mercan tonlarını tercih etmeniz en uygun olanı. Farı göz kapaklarınıza birkaç kat uygulayın ve derinlik vermek için, özellikle göz çizgisinde farı daha belirgin olarak sürün. Aynı zamanda füme de mavi gözleri buğulu gösterir.


Yeşil gözlüler

Gözleriniz yeşilse, bakışlarınızı keskinleştirmek için, kırmızı tonlarında bir renk seçebilirsiniz. Pembeler ve sıcak lavanta tonları gözlerinize en iyi giden renklerdir. Ayrıca açık sarıya çalan bakır tonlarını çok ince bir şekilde kullanırsanız ilgi çekici bir makyaj sağlayabilirsiniz. Böylellikle gözleriniz yeşili daha belirgin ve dikkat çekici olarak ortaya çıkacaktır.


Kahverengi gözlüler

Eğer gözleriniz kahverengiyse işte o zaman yapmanız gereken şey mavi renk kullanarak, onları ön plana çıkarmak. Böylelikle gözleriniz son derece çekici görünecektir. Işıltılı bir mavi tercih ediyorsanız, gözünüzün alt tarafını koyu bir mavi kalemle çizerek, kalemin üzerine açık renkteki farı sürün. Dikkat çekmekten kaçınıp doğal olmak isteyenler ise haki ve kahverengi tonları da kullanabilirler.


Ela gözler

Ela gözlüler kahverengi tonlarını kullanmalıdır. Bu göz rengini belirginleştirerek gözleriniz doğal güzelliğini ortaya çıkaracaktır. Ancak kahverengi tonlarını göz kapağı ve kaş kenarına doğru farklı tonlarda kullanırsanız gözlerinizdeki çekiciliği önce siz sonra da etrafınızdakiler farkedecektir.
Seri ilanlar-ilan ver-film izle-skype indir